Werk melden en rectificaties

Voor het bijhouden van het werk van de beeldend kunstenaar Harry van Kruiningen (1906-1996) is de stichting altijd benieuwd naar de vindplaats van schilderijen en overig werk. Ook komen er zo soms nieuwe feiten aan het licht.


Op deze pagina kunt u via het menu (links in het kader) schilderijen, grafisch werk en overig werk, afbeeldingen en beschrijvingen aantreffen van werken van Harry van Kruiningen, waarvan de vindplaats onbekend is. Bij de afbeelding geven we zoveel mogelijk informatie om de identificatie te vergemakkelijken. Indien er geen afbeelding is, wordt volstaan met een beschrijving.

Mocht u weten waar een werk zich bevindt of heeft u het gezochte zelf in bezit, dan verneemt de stichting dat graag. U kunt dat melden per email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bij de oeuvrecatalogus  Harry van Kruiningen, op zoek naar waarheid en schoonheid ontvingen wij de volgende rectificatie:

 

errata

Bij de biografie Harry van Kruiningen, een leven in zwart-wit en kleur ontvingen wij de volgende rectificatie:

 

Pagina 110. Onderschrift foto. (1973) ipv (1936) Toevoegen de tekst: "een soortgelijk boekje werd vervaardigd door H. Van Kruiningen en Ger Gerrits in 1936. Het afgebeelde boekje werd uitgegeven t.g.v. het 125 jarig jubileum van het Manifest."